24 Aralık 2022 12:30 Güncelleme : 24 Aralık 2022 12:30

Matlaşan bardakları elmas gibi parlatan formül! Restoranların temizleme formülüyle gözleriniz kamaşacak

Matlaşan bardakları elmas gibi parlatan formül! Restoranların temizleme formülüyle gözleriniz kamaşacak

Uzun süreli kullanımda ya da bulaşık makinesinde matlaşan bardaklarınızı nasıl parlatacağınızı biliyor musunuz? Bardaklarınızın eski parlaklığını geri getirmek istiyorsanız bu yöntemleri denemeniz gerekiyor. Özellikle restoranların bu temizleme formülüne çok şaşıracaksınız.

Bulaşık makinesinde matlaşan bardaklarınızı eski haline geri döndürmek için bazı kolay ve etkili yöntemler bulunmaktadır. Özellikle bazı doğal ürünlerle matlaşan bardaklarınızı atmak yerine eski haline döndürebileceksiniz. Peki, matlaşan bardakları parlatan yöntemler nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

İncir yaprakları

İncir yapraklar pek bilinmese de matlaşan bardakların parlaması için kullanılır. İncir yapraklarını matlaşan bardağın hem içine hem de dışına hafif ve yavaş hareketlerle sürtmeye başlayın. Daha sonra bir tencerenin içine incir yapraklarını ve suyu ekleyin. Ardından içine matlaşan bardaklarınızı ekleyin ve tencereyi ocağa alın. Daha sonra kaynayana kadar bekleyin. Kaynadıktan sonra bardaklarınızı sudan geçirin.

İncir yaprakları

Matlaşan bardaklar için bazı çözümler

Matlaşan bardaklar hemen hemen her insanın şikayetçi olduğu durumlardan biridir. Özellikle cam bardaklarda meydana gelen bu durum can sıkarken, pek çok kişi tekrardan parlak bir hale gelemeyeceğini düşünür. Bunun için bazı püf noktaları bulunmaktadır. Matlaşan bardaklarınızı parlatmak için kullanabileceğiniz ürünler arasında sirke bulunur. Özellikle mutfak temizliğinde sıkça kullanılan sirke bardakların parlamasını da sağlıyor. Bunun için; bir ölçek sirkeyi bir ölçek su ile karıştırın. Ardından bu karışımın içine matlaşan bardaklarınızı ekleyin ve bir süre içinde bekletin. 1-2 saat sonra sirkeli suyun içinden çıkardığınız bardaklarınızı yumuşak bir bez ile ovmaya başlayın.

Bir diğer yöntemlerden biri de karbonattır. Karbonatı nemli bir bulaşık süngerinin üzerine dökün. Yavaş yavaş ovmaya başlayın ve iyice ovaladıktan sonra ılık su ile durulama işlemine geçin. Duruladıktan sonra mutlaka kurulayın ve bardaklarınızın matlığının gittiğini göreceksiniz. Doğal yöntemlerin yanı sıra çamaşır suyu da oldukça etkili yöntemlerden biridir. Bir tencerenin içine bardaklarınızı yerleştirin ve üzerine sıcak su ekleyin. Yarım çay bardağı çamaşır suyunu ekleyin ve bardaklarınızın her tarafına gelmesine dikkat edin. 1-2 saat bekledikten sonra bardaklarınızı bulaşık makinesinde yıkayın.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış