13 Aralık 2022 23:50 Güncelleme : 13 Aralık 2022 23:50

Mısır patlatmak hiç bu kadar lezzetli olmadı, patlamayan kalmıyor! İşte en iyi mısır patlatma tarifi

Mısır patlatmak hiç bu kadar lezzetli olmadı, patlamayan kalmıyor! İşte en iyi mısır patlatma tarifi

Mısır en sevilen atıştırmalıklar arasında bulunurken faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle film ve dizi seyrederken patlamış mısır tüketmek en sevilen aktiviteler arasında bulunuyor. Hem sağlıklı hem de oldukça faydalı olan bu atıştırmalığı nasıl pişirmeliyiz? Mısır patlatmak hiç bu kadar lezzetli olmadı, patlamayan kalmıyor! İşte en iyi mısır patlatma tarifi.

Ölçülü ve sağlıklı bir şekilde tüketilen patlamış mısır kan şekerini düzenlerken özellikle B ve E vitaminleri açısından oldukça zengin bir besin olarak yerini alıyor. Dizi ve film seyrederken yemesi bir o kadar eğlenceli olan patlamış mısırın nasıl yapıldığı da bir o kadar önemli. Peki patlamış mısırı sağlıklı bir şekilde tüketebilmek için nasıl pişirmeliyiz? İşte detaylar...

Patlamış mısır nasıl hazırlanır?

Patlamış mısır patlatmak için gerekli malzemeler;

Derin ve ince tabanlı bir tencere,

4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı,

1 çay kaşığı kadar tuz 

İsteğe göre baharat

1 çay bardağı mısır (ilk patlatma için yeterli olacaktır)

Şimdi gelelim tarifimizin nasıl hazırlanacağına,

Patlamış hazırlarken lezzetli olması için zeytinyağı kullanın, özellikle hassas bir mideye sahip olanlar ayçiçek yağı yerine zeytinyağı kullanmaya özen göstermeli. Tencereyi orta ısıda açtığımız ocağın üzerine alalım. Ardından zeytinyağı ve mısırı ekleyelim ve güzel bir şekilde karıştıralım. Mısırların bu sırada rengi dönecek ve biraz şişmeye başlayacak. Bu sırada tencerenin kapağını açık tutmaya özen gösterin. Bu aşamadan sonra tuzu ekleyin ve tencerenin kapağını kapattıktan sonra ocağın altını açın. Tencereyi arada bir sallamaya özen gösterin. Mısırların patlama sesi bitene denk tencerenin kapağını açmayın. Mısırların sesi bittiğinde ocağın altını kapatıp mısırlarınızı bir tabağa alabilirsiniz. Afiyet olsun.

Etiketler

Yaşam   Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış