20 Aralık 2022 17:10 Güncelleme : 20 Aralık 2022 17:10

Parası olan da bulamıyor! Piyasada sıfır araba kalmadı, ikinci el fiyatlarında bakın son durum ne

Parası olan da bulamıyor! Piyasada sıfır araba kalmadı, ikinci el fiyatlarında bakın son durum ne

Araba fiyatları konusunda son dakika bilgisi geldi. Asgari ücret zammının konuşulması dahi yetti ve vatandaşlar ikinci el araç pazarlarına akın etti. Yeni yılda araç almak isteyen ve araştırma yapan vatandaşlar, son araç fiyatlarını görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bayilerde sıfır araba kalmadığı gibi ikinci el araç fiyatlarında da ciddi artışlar görüldü.

ÖTV beklentisinin kalması piyasayı hareketlendirse de talebin artışı ile araç fiyatlarında artışlar görüldü. Vatandaşlar araç fiyatlarının zamlanıp zamlanmayacağını merak ediyor. İşte tüm ayrıntılar…

Asgari ücret zammına araba fiyatları şoku!

Araç almak isteyen ve bu nedenle asgari ücret zammını bekleyen pek çok kişi araç almak için ikinci el araç pazarlarına yöneldi. Vatandaşlar zam ile birlikte fiyatların artacağını sözlerinde dile getirdi. Hem araç almak hem d aracını satmak isteyenler için son günlere yaklaşıldı. Vatandaşlar arasında yer alan İsmail Çokinan, iki haftadır oto pazarında odluğunu ancak alıcıların fiyatı öldürmeye çalıştığını belirtti. Yunus Kılıç ise hem sıfır hem de ikinci el otomotiv fiyatlarını yakından takip ettiğini bileterek artışın devamlı olacağını söyledi. Sözlerine araçlara 10- 20 günde bir zam geldiğini anlatarak devam etti. Artmayan hiçbir şeyin olmadığını ve araç fiyatlarının da bundan etkilendiğini anlatarak sözlerini tamamladı.

Bayilerde yer alan bir aran bir araç 440-450 bin TL bandında satılırken bu aracın ikinci elinin de 420 bin TL civarında olması, bayilerde artan fiyatlar ile ikinci el fiyatlarının paralel ilerlediğini açıklıyor. Bazı alıcılar ise sıfır araç aradıklarını ancak bulamadıkları için ikinci el oto pazarlarına geldiklerini söyledi. Ortak payda ise bütçelerini aştığını belirterek alamadıklarını anlattı.

Asgari ücret zammına araba fiyatları şoku!

Kur seviyesinin araçlara etkisi

Türkiye Cumhuriyeti’ndeki otomatik piyasasının yurt dışından alım üzerine iletmesi nedeniyle araçlar kur seviyesinden büyük oranda etkileniyor. Bu durum da araç fiyatlarını artırırken ikinci el araçlara da yansımasına neden oluyor. ÖTV matrah güncellemesi bir nebze fiyatları düşürse de sıfır araç bulma sıkıntısı da baş gösterdi. Ocak ayı araç temini için şimdiden listeler yapıldı. Araçlar henüz gemideyken yükselmeye başladığından araç talebinin yoğun olduğunu da belirtmek mümkün.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış