15 Aralık 2022 06:13 Güncelleme : 15 Aralık 2022 15:53

Saçlarım uzamıyor diyenler henüz bu formülü denememiş! İşte geç uzayan saçları belinize kadar getiren formül

Saçlarım uzamıyor diyenler henüz bu formülü denememiş! İşte geç uzayan saçları belinize kadar getiren formül

Saçlarınızın daha hızlı uzaması için denediğiniz yöntemler yetersiz kaldıysa, bu formülü denemeye hazır olun! Doğal ve etkili bir yöntem arıyorsanız bu formülle birlikte hem saçlarınızı hızlı uzayacak hem de daha sağlıklı hale gelecek. Peki, bu yöntem nedir?

Saçların uzama hızı çeşitli faktörlerden dolayı yavaşlayabilir. Bu faktörler arasında; yetersiz ve dengesiz beslenme, stres, fastfood ağırlık beslenme, fazla kimyasal işlemler, kuru saç derisi ve kırık saçlar saçların uzama hızını yavaşlatabilir. Peki, saçların hızlı uzaması için ne yapmak gerekir?

Saç nasıl hızlı uzar?

Saçlarınızın yavaş uzamasının sebeplerinden biri de saç kırıklarıdır. Saç kırıkları arttıkça saç telleriniz de kırılmaya devam edecek ve bu da uzama hızını etkileyecektir. Saçlarınızdaki kırıkları temizlettiğinizde doğal parlaklığını da geri yakalayabilirsiniz. Saçlardaki kırıkları önlemek ve hızı uzamasını sağlamak için ilk önce yüksek ısılardan korumanız gerekmektedir. Bunun için havluyla sert bir şekilde kurulamak yerine kendiliğinden kurumasını sağlamalısınız. Peki, hızlı uzaması için hangi yöntemleri denemeliyiz?

Saç nasıl hızlı uzar?

Hint yağı kürü

Hint yağı, seyrek, yıpranmış, dökülen saçlarda oldukça etkili olan yağlar arasında bulunur. İçinde bulunan E vitamini, protein, Omega 6 ve Omega 9 yağ asitleri ile saçları dipten uca besler ve sağlıklı bir şekilde uzamasına etki eder. Hint yağı saçlara uygulandığında kan dolaşımını hızlandırır ve bu da uzaması için olumlu bir etki yaratır. Bunun için düzenli bir şekilde kullanmak gereklidir. Bunun için gerekli malzemeler;

  • Hint yağı
  • Kase
  • Sıcak su
  • Havlu
  • Saç bonesi
  • Saklama kabı

Hint yağı kürünü hazırlamak için yağı sıcak su içinde kavanozuyla birlikte ısıtılmalı ve dilerseniz diğer yağlar ile karıştırabilirsiniz. Saçlarınızın sıklığına ve boyuna göre Hint yağından elinize alın ve daha sonra dipten uca doğru uygulamaya başlayın. Hint yağını abartılı bir şekilde sürmemeniz önerilir çünkü saçınızı yağdan arındırmak zor olacaktır. Saçlarınız yağı iyice emdikten sonra omuzlarınıza bir havlu yerleştirin ve saçlarınızı bir bonenin içine toplayın. 15-20 dakika kadar bekledikten sonra durulama işlemine geçebilirsiniz.

Etiketler

Yaşam   Kadın  

Yorumlar

1 Yorum Yapılmış
  1. Teşekkur

    Teşekkur ederim

    12-12-2022 23:57