22 Aralık 2022 10:00 Güncelleme : 22 Aralık 2022 10:00

Sıfır otomobil almak isteyenler o tarihi bekleyin! Hükümet çalışmaları başlattı, iki haftadan az süre kaldı

Sıfır otomobil almak isteyenler o tarihi bekleyin! Hükümet çalışmaları başlattı, iki haftadan az süre kaldı

ÖTV düzenlemesi ile birlikte sıfır araç fiyatlarında ciddi derecede düşüşler yaşanırken, şimdi de uygun faizli bir kredinin gelmesi bekleniyor. Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlara o tarihte müjdeli haber gelebilir. Peki, uygun faizli kredinin detayları ne zaman açıklanacak?

2023 yılına geri sayım başlarken, asgari ücrete gelecek zam oranları, düşük faiz oranlarının kredilere yansıtılması gibi konular netleşmeye başlayacak. ÖTV düzenlemesinin ardından sıfır otomobil fiyatlarında önemli derecede düşüşler görülürken, araç sahibi olmak isteyen vatandaşlar için uygun faizli kredilerin açıklanması da bekleniyor. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Düşük faiz oranlı krediler için yapılandırma

Yılbaşında asgari ücretin arttırılması beklenirken, vatandaşlarda ikinci büyük beklenti de düşen faiz oranlarının kredilere yansıtılması oldu. Faiz oranının tek haneli rakamlara düşmüş olmasına rağmen hala bankaların bunu kredilere yansıtmaması da dikkat çekiyor. Son dönemlerde aratan araç fiyatları vatandaşları kara kara düşündürürken, son olarak yapılan ÖTV düzenlemesiyle birlikte sıfır otomobil satış fiyatlarında da ciddi derecede düşüşler meydana geldi. ÖTV düzenlemesinin ardından sıfır araç fiyatlarındaki bu düşüşün ardından şimdi de uygun faizli krediler bekleniyor. Faiz oranı tek haneli rakamlarına düşmüş olsa da bankalar henüz bunu kredilerine yansıtmıyorlar.


Sıfır otomobil almak isteyenlere müjde

Gündemde yer alan bilgilere göre 1 Ocak 2022 itibarıyla krediler açısından da önemli bir yapılanmaya gideceği söyleniyor. Son dönemlerde artan ev ve otomobil fiyatlarından sonra kamu bankalarının öncülüğünde 0.89’dan başlayan oranlar ile konut kredilerinin verileceği bildiriliyor. Uygun faiz kredileriyle birlikte sıfır otomobiller için de kredi haberi verileceği söyleniyor. Faiz oranı tek haneli rakamlara düşmesine rağmen bankaların bunu kredileri yansıtmaması dikkat çekerken 1 Ocak 2023 itibarıyla kredilerde de önemli bir yapılandırmanın olacağı söyleniyor.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşların da beklediği kredi haberinin o tarihten sonra duyurulacağı gündemde yer alıyor. Düşük oranlı krediyle sıfır otomobil sahibi olmak isteyen vatandaşların bu kredi paketinin TOGG’un ön sipariş döneminde olacağı da düşünülüyor. TOGG’un ön sipariş dönemi de Şubat ayında olacağı biliniyor. Düşük faizli kredilerden yararlanmak isteyenler merakla 1 Ocak 2023 tarihini bekliyorlar.

Etiketler

Otomobil  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış