22 Aralık 2022 22:00 Güncelleme : 22 Aralık 2022 22:00

Sigara yanığı olan kumaşlara kurtarıcı formül! Bu yöntemi keşke daha önce bilseydim diyeceksiniz

Sigara yanığı olan kumaşlara kurtarıcı formül! Bu yöntemi keşke daha önce bilseydim diyeceksiniz

Koltuklarda bulunan sigara yanığı pek çok kişiyi rahatsız eden durumlardan biridir. Özellikle sigara yanığının tamir edilmeyeceğini düşünseniz de aslında bazı yöntemlerle birlikte bu görüntüyü yok edebilirsiniz. Peki, koltuktaki sigara yanığı nasıl geçer? Sigara yanığı nasıl tamir edilir?

Dikkatsizlik sonucunda bazen koltuğa sigara külü düşebilir ve bu da koltuğun bazı bölgelerinin yanmasına sebep olabilir. Sigara yanığı olan koltukları tamir edebilecek uzman kişiler bulunurken, bu yanığı evde kendiniz de tamir edebilirsiniz. Peki, bu yöntemler nelerdir? İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Koltuktaki sigara yanığı nasıl geçer?

Koltuğunuzdaki sigara yanığı olan bölgeyi ilk önce temizlemeniz gerekir. Bunun için sabunlu su kullanabilirsiniz. Sabunlu su ile birlikte hem kül lekesinden hem de is kokusundan kurtulursunuz. Sabunlu bez ile sildikten sonra yanan bölgenin büyüklüğünü de net bir şekilde anlayabilirsiniz. Sigara yanığı olan bölgeyi kesmeniz doğru olacaktır. Sigara külünün düştüğü bölgenin yanmasıyla birlikte etrafı sertleşecektir. Bu sert olan bölümü koltuk kumaşınızdan kesmeniz gerekir. Bunun için maket bıçağı kullanabilirsiniz.

Yanan bölge nasıl kurtarılır?

Yanan bölgede oluşan sertleşen kumaşı kestikten sonra bu delik olan bölgeyi doldurmanız hem görünüş açısından hem de koltuğun ömrü açısından önemlidir. Sigara yanığı olan bölgedeki deliği doldurmanız gerekir. Bunun için macun kullanabilirsiniz. Macunu kestiğiniz alana doldurun ve ardından spatula işlevi görecek ürün kullanarak o bölgeyi düzleyin. Daha sonra koltuğunuzun kumaşına uygun kumaş boyasıyla o bölgeyi boyayın. Boyanın renginin koltuk kumaşıyla aynı renkte olduğuna dikkat etmeniz gerekir. Kumaş boyasını kullanmadan önce başka bir yerde nasıl göründüğünü görmek için deneme yapabilirsiniz.

Koltuğunuz desenliyse kumaş boyası ve doldurma işlemi yapsanız bile o görüntü dikkat çekecektir. Düz renkte ve desensiz koltuklarda o bölgeyi doldurma ve boyama işlemleriyle kurtarabilirsiniz. Bu kurtarma işlemi desenli koltuklarda oldukça zordur. Koltuğunuzdaki yanan bölge çok büyük değilse yama işlemi de yapabilirsiniz. Koltuğunuza uygun renkteki bir kumaşla o bölgeyi kapatabilirsiniz. Bu aşamaları evde yapmakta zorlanacağınızı düşünüyorsanız mutlaka profesyonel bir yardım almanız önerilir.

Etiketler

Yaşam  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış