20 Aralık 2022 22:10 Güncelleme : 20 Aralık 2022 22:10

Somer şef sırrı verdi, turşu yaparken bunu mutlaka deneyin! Şef turşu sırrını açıkladı, meğer ne kolaymış

Somer şef sırrı verdi, turşu yaparken bunu mutlaka deneyin! Şef turşu sırrını açıkladı, meğer ne kolaymış

Kış aylarının gelmesiyle leziz turşular sofralardan eksik olmuyor. Yeşil Çam filmlerini konu olan, sağladığı yararları saymakla bitmeyen enfes bir turşu tarifini sizler için derledik. Ustası anlatıyor bizlerde sizlerle birlikte hazırlıyoruz. Somer şef sırrı verdi, turşu yaparken bunu mutlaka deneyin! Şef turşu sırrını açıkladı, meğer ne kolaymış...

Turşu tarifleri saymakla bitmezken en lezzetlisini sizler için derledik. Tadıyla ayrı suyuyla ayrı lezzetli olan turşu tarifini deneyen herkes çok seviyor. İçerdiği besin değerleri ile soğuk kış günlerinde hastalıklara karşı koruyan turşu tarifini sizlerde evlerinizde kolaylıkla hazırlayabilirsiniz. Sofralarınızdan eksik olmayacak bu lezzetli turşu yemeklerinizin yanında kolaylıkla servis edebilirken lezzetli suyunun şifasından yararlanabilirsiniz.

Somer Şef lezzetli turşu sırrını açıkladı!

Somer Şef turşu tarifi için gerekli malzemeler;

GEREKLİ OLAN MALZEMELER
1 litre su
1 çay bardağı üzüm sirkesi
3 kaşık kaya tuzu
İnce dilimlenmiş yarım limon
Fermantasyonu sağlaması için 4-5 adet nohut

Turşu tarifi nasıl hazırlanır?

Öncelikle turşu için kullanılacak sebzelerin çok iyi bastırılması ve bu sayede turşudaki su oranının çok az tutulması gerekir.
En iyi turşu için en az 2-4 hafta beklemek gerekir. Bu süre içinde hazırlanan turşunun kapağı kesinlikle açılmamalı ve fermentasyonu bozulmamalıdır.

Çok sevilen turşunun faydaları saymakla bitmiyor

Dolaşım sistemini destekler: Turşu bolca lif ve fermente maddeler içerir. Probiyotikler sayesinde metabolizmayı hızlandırır ve bağırsakları çalıştırır. Bağırsaklarınız son günlerde durgun ise; sebzeli turşuları tüketerek kabızlık gibi problemleri çözebilirsiniz.

Kalbi korur: Turşunun içerisinde yer alan yararlı bakteriler kan basıncını düzenler. Bu sayede kalp rahatsızlıklarına karşı kendinizi koruyabilirsiniz.

Kanser riskine karşı korur: Turşu hazırlarken antioksidan meyve ve sebzelerden faydalanılır. Bu besinler ise serbest radikaller ile savaşacak kadar yararlıdır. Turşu tüketen kişiler, vücuduna antioksidan maddeler aldığı için kansere yakalanma ihtimali de çok düşüktür.

Etiketler

Yemek Tarifleri  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış