19 Aralık 2022 13:20 Güncelleme : 19 Aralık 2022 13:20

Tek başına elektrikli otomobil piyasasını fethetti! Tesla yanında solda sıfır kaldı!

Tek başına elektrikli otomobil piyasasını fethetti! Tesla yanında solda sıfır kaldı!

Uzun zamandır elektrikli otomobil listesinin zirvesinde yer alan Tesla tahtından oldu. 2022 yılının en fazla satılan elektrikli otomobiller listesi açıklanırken, Tesla'nın ilk beşe bile giremediği görüldü. İşte, elektrikli otomobillerde zirvenin yeni sahibi...

Elektrikli otomobillerin kullanımı gün geçtikçe artıyor. Öyle ki önümüzdeki on senede 0 araç alımları neredeyse bitecek. Hal böyle olunca elektrikli otomobil piyasası da yakından takibe alındı ve en çok tercih edilen elektrikli model belli oldu.

2022 YILINDA EN FAZLA TERCİH EDİLEN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL MODELLERİ

Senelerdir elektrikli otomobil piyasasının lideri Elon Musk'ın CEO'luk yaptığı Tesla oluyordu. Ancak diğer modellerin yavaş yavaş sektöre giriş yapmasıyla dengeler değişti. Bu durumun piyasa değerlerine etkisi de kaçınılmaz oldu. Bilindik otomobil şirketlerinin piyasa değeri maksimum birkaç yüz milyar doları bulurken Tesla rakiplerini katlayarak 1.2 trilyon dolara kadar ilerlemeyi başardı.

Piyasada güncel veriler zirvedeki ismin değiştiğini gösteriyor. Şuan zirvede olan ve Tesla'yı tahtından indiren BYD Auto oldu. Öyle ki en fazla satan elektrikli otomobiller listesinin ilk altısında BYD modelleri yer alıyor. Ancak buna rağmen Tesla'nın pazar payı da yükselmeye devam ediyor.

İşte, 2022 yılında en fazla satılan elektrikli otomobil modelleri...

 en çok satan elektrikli otomobiller

2022 3. çeyrek pazar payları:

BYD Auto: %19.7

Tesla: % 12.6

Wuling: % 4.7

Volkswagen: % 4.3

2022 2. çeyrek pazar payları:

BYD Auto: % 16.3

Tesla: % 11.7

Wuling: % 5.3

BMW: % 3.8

Volkswagen: % 3.7

Şirketlerin büyüme oranları ise şöyle:

BYD Auto: % 197

Tesla: % 43

Wuling: % 31

Volkswagen: % 28

Etiketler

Teknoloji  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış