21 Aralık 2022 16:30 Güncelleme : 21 Aralık 2022 16:30

Vücudunu tamir etmek isteyenler bunları tüketsin! Ünlü doktor Erkan Topuz tavsiye etti, ilaç kadar faydası var

Vücudunu tamir etmek isteyenler bunları tüketsin! Ünlü doktor Erkan Topuz tavsiye etti, ilaç kadar faydası var

Prof. Dr. Erkan Topuz’dan vücudunu tamir etmek isteyen kişiler için bir baharat önerisi geldi. Özellikle meme kanserine sebep olan hücreleri yüzde 75 oranında engelleyen zerdeçal ile birlikte pek çok hastalığa savaş açabilirsiniz. Peki, zerdeçalın faydaları nelerdir?

Tropik bölgelerde yetişen zerdeçal, geçmişte Hint ve Çin tıbbında kullanılan baharatlar arasında yer alıyor. Son dönemlerde yapılan ve onaylanan pek çok çalışmada zerdeçalın özellikle kanser hücrelerinden koruduğu ortaya çıkmıştır. Bunun yanı sıra pek çok hastalığın tedavisinde faydalı olduğu da ortaya çıkmıştır. İşte Prof. Dr. Erkan Topuz’a göre zerdeçalın faydaları…

Vücuttaki tahribatı düzeltiyor

Prof. Dr. Erkan Topuz, zerdeçalın, yemek borusunda oluşan kanser hücrelerini yok ettiğini ve bağırsaklardaki polip oluşumunu engellediği ve kolan, akciğer, prostat kanserlerinde de yararlı olduğunu ifade ediyor. Zerdeçal, östrojeni taklit eden maddeleri bloke edebilirken, östrojen taklitçisi maddelerin özellikle meme kanserinin büyümesinde önemli rol oynadığını belirten Topuz, insanlar üzerinde yapılan bir çalışmada zerdeçalın östrojeni taklit eden kimyasalların neden olduğu kanseri hücreleri yüzde 75 oranında bloke ettiğini ve büyümesini de tersine çevirdiğini ifade ediyor. Bunun yanı sıra zerdeçalın, parakuatın, nitrozaminler ve karbon tetraklorür gibi kimyasalları da bloke ettiğini belirtiyor.

Zerdeçalın yararlı etkileri farelerde yapılan araştırmalarda kanıtlandığını belirten Topuz, son derece zarar bir kimyasal madde olan dietilnitrozamin (DEN) verilen farelerde karaciğer kanserinin geliştiğinin gözlemlendiğini ve farelerin zerdeçal ile tedavi edildiğinde kanserli hücrelerde yüzde 38 azalma gözlemlendiğini belirtti. Topuz, Hintli araştırmacıların zerdeçalın hasarlı hücrelerin düzelmesinde etkili olduğunu söylediklerini de belirtti.

Vücuttaki tahribatı düzeltiyor

Tümörün küçülmesini sağlıyor

Prof. Dr. Erkan Topuz zerdeçal ile ilgili yazısında yapılan bir başka araştırmada da zerdeçalın kanserli tümörlerde yeni kan damarlarının oluşmasını önlediğini ve özellikle karaciğer kanserinde hastalığın metastaz yapmasını yüzde 70 oranında engellediğini ortaya koyduğunu da belirtiyor. Karaciğer kanserinde tümörün yüzde 81 oranında küçülmesini sağladığını da belirtiyor. Zerdeçalın faydalarını bilen Hintlilerin günde ortalama bir çay kaşığı zerdeçal tükettiğini de belirtiyor.

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış