22 Kasım 2021 12:20 Güncelleme : 6 Şubat 2022 12:11

Ağız Kokusu Neden Olur? Nasıl Giderilir? İşte Ağız Kokusunu Geçirmek İçin En İyi Yöntemler

Ağız Kokusuna Neden Olan Etkenler

En sık ağız kokusu oluşumu ağız temizliğinin ihmâl edilmesinden kaynaklanır. Dişler arasında kalan yemek artıklarından da oluşan ağız kokusu giderilir türdendir. Diş çürükleri, diş taşları, dişlerde tartar, diş eti rahatsızlıkları ve ağız içinde oluşan aft benzeri yaralarda ağızda koku oluşumuna neden olan faktörler arasında yer alır.

Bunlardan ayrı olarak çoğu kişilerde sabahları ağız kokusu olabilmektedir. Kişinin açlığından kaynaklanan koku yemek ve diş temizliğinden sonra kaybolur. Bu tip ağız kokularının da ayrıntılı olarak incelenmesi gereklidir.

Bazı durumlarda oluşan ağız kokuları hastalıkların belirtisi de olabilir. Sinüzit, bademcik iltihabı, farenjit yani yutak iltihabı, burun eti ya da geniz eti gibi sorunlardan da ağız kokusu durumu ortaya çıkabilir. Bu durumlarda öncelikle tedavi yapılmalıdır. Tedaviden sonra ağızda oluşan koku azalmaya başlar. Bazı mide rahatsızlıklarında da ağız kokusu oluşabilir.

Midede oluşan aşırı gaz yani gastrit ve reflü gibi sorunlarda da ağız kokusu yaygınlıkla görülebilen bir durumdur. Ayrıca şeker hastaları, böbrek rahatsızlığı bulunan kişiler ve aşırı alkol ve sigara tüketimi de ağız kokusuna yol açan faktörler arasında yerini alır. 

Devamı Diğer Sayfada

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Sağlık  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış