29 Nisan 2022 21:37 Güncelleme : 21 Mayıs 2022 11:31

Google'dan Son Dakika Bu Uygulamaları Kullananlar Acil Kaldırsın! Banka, Galeri, WhatsApp Konuşmalarınız Her Şey Çalınıyor

Google son dakika uyarısı ile tüm kullanıcılarını uyardı. Milyonlarca kişinin kullandığı bazı uygulamaların veri hırsızlığı ve varlık hırsızlığı yaptığı öne sürüldü. Alınan bilgilere göre banka hesap bilgileri, banka giriş bilgileri, WhatsApp konuşmaları ve fotoğraf galerinin tamamı çalındı. İşte ayrıntılar.

Hepimiz akıllı telefon kullanıyoruz artık, hayatımızın öyle bir merkezine oturdu ki akıllı telefonlar, bankalarımız ve özel sohbetlerimiz ve hatta özel görüntülerimizin de tamamı artık akıllı telefonların içinde kaldı. Eskiden banka şubesine ya da ATM’ye muhtaçtık. Para yatırmak için iki kilometre ötedeki ATM’ye gitmek zorundaydık, ya da fotoğrafımızı çeksin diye bir fotoğrafçıya gitmek zorundaydık. Bir insanla iletişim kurabilmek için onunla yan yana gelmemiz gerekiyordu. Ancak teknolojinin bize sağladığı bu fayda ile artık kimse ile yüz yüze gelmeden de sohbet edebiliyor, ATM’ye gitmeden para transferi yapabiliyor ya da fotoğraflarımızı kendimiz de çekebiliyoruz. Böylesine kolaylığın sunulduğu bir dünyada hırsızlığın da bu kadarı olurdu ancak. Bir sonraki sayfada yer alan uygulamaları hemen inceleyin. 

Haberin devamı için tıklayın

Etiketler

Gündem   Whatsapp  

Yorumlar

0 Yorum Yapılmış